Fotelja Merano

ugostiteljska-fotelja-merano

Merano, fotelju koja je postavila ljestvicu za novi dizajn, TON je predstavio prije desetak godina. Napravljen križanjem dva komada savijene šperploče i postavljanjem u podlogu od punog drveta, Merano je donio TON-u prvu globalnu nagradu za dizajn i postao suvremena ikona portfelja tvrtke. Kako bi obilježio svoju 10-godišnjicu, TON je stvorio ograničeno izdanje od 30 malih verzija originala. Petit Merano bio je dostupan putem aukcije s koje je cjelokupna dobit od 12 266 eura donirana u humanitarne svrhe Člověk v tísni (dječja inicijativa People in Need).

Petite verzija imitira fotelju pune veličine u obliku i konstrukciji. Ideja da napravi sitnu verziju dizajneru je pala prije nekoliko godina, kada je razmišljao o prigodnom poklonu za sina svojih prijatelja. No, Petit Merano nije samo za djecu. To je predmet koji se može samostalno pojaviti u interijeru, donoseći radost svakom ljubitelju dizajna.

Svih 30 limitiranih komada izrađeno je od hrastovine i obrađeno prirodnim uljima. Donja strana sjedala ima ugravirani logo specijalnog izdanja s potpisom dizajnera, koji jamči podrijetlo proizvoda. Mala fotelja visoka je 57,3 cm, široka 42,4 cm i duboka 42,7 cm, a visina sjedala je 32,9 cm.

Više: TON MERANO