P.O.V. odnosno Point of View

ton-namjestaj-pov

Naziv TON-ove kolekcije P.O.V. odnosno Point of View proizlazi iz činjenice da se izgled stola razlikuje ovisno o kutu gledanja istog. Također, simbolizira i pristup kojeg njegovi autori koriste u svome studiju – kao dizajnerski duo moraju razumjeti stajalište jedni drugih kako bi došli do najboljeg mogućeg rješenja, a isti princip vodio je i njihovu suradnju s TON-om – objasnio je kaschkasch dizajner Florian Kallus.

Želja je bila stvoriti proizvode koji će funkcionirati u različitim okruženjima – restoranima, uredima i domovima.

„Naš glavni cilj bio je dizajnirati stolove koji će odgovarati trenutnom portfelju tvrtke, ali i donijeti nešto novo. Konusni oblik postolja stola u suprotnosti je s finim linijama namještaja od savijenog drveta,” rekao je kaschkasch dizajner Sebastian Schneider.

TON-ova P.O.V. kolekcija ima modularni dizajn i organski oblikovanu bazu stola, a iako može izgledati diskretno, P.O.V. stolovi imaju potencijal zapovijedati prostorijom – sve ovisi o vašem stajalištu. Dolaze u dvije visine, tri vrste postolja i šest oblika stola, dok modularni sustav ima desetke opcija, što ga čini prikladnim za gotovo svaki interijer – ured, blagovaonicu, kafić ili restoran. Kolekcija uključuje istoimeni stolac za blagovanje koji se može složiti, dostupna je u tri vrste drva – bukva, hrast i američki orah – te je obrađena u raznim bojama.

Kolekcija je definirana prvenstveno materijalom koji je korišten u njezinoj izradi i oblikom postolja stola. Izrađen spajanjem tri identična oblika savijene šperploče, baza je ključna značajka cijele kolekcije.

Više: TON